Preskoči na glavno vsebino

Prikazano

Magna Gopal Spin Technique 1 review

Coronavirus pandemics gave us all a bit more time to try out different things that are available out there online. I personally tried a ton (!!!) of things and it might be valuable to some of you to hear my personal review if you are looking for good programes or trying to decide if you should go for something specific.
So the first thing I'm reviewing is Magna Gopal's Mpowered Spin Technique 1 (for Men and Women). You can find the course here. You can choose between "on1" and "on2" version - however I believe this will only matter at the very end. Anyway, I got the "on2" version.
Also available is the course with live coaching, which I didn't try, so I cannot comment on that.

The regular price of the course when I was buying it was 149 US dollars, but it was reduced to 50 US dollars (plus tax) to support dancers due to coronavirus. I paid for the course myself.
I decided to try out this course because as a teacher I am always looking for ways to …

Ljubezen na plesišču

Pred valentinovim seveda ni bolj primerne teme za plesni blog kot je - ljubezen na plesišču. Med plesom se iskre pogosto kar krešejo, a kako - če sploh - nadaljevati od tam?

Na plesišču se je rodilo že nešteto ljubezenskih zgodb. Nekatere so se končale s poroko in otroci ter srečnim skupnim življenjem, še več pa jih je verjetno prineslo zlomljena srca. Če je vaše oko padlo na simpatično soplesalko ali postavnega soplesalca, pa ne veste, ali in kako nadaljevati, tri nasvete najdete spodaj.

 

1. Previdno pri "raziskovanju terena"

Pri ugotavljanju, ali je vaša naklonjenost obojestranska, bodite skrajno previdni in zadržani. Vse prehitro lahko namreč vaše romantične pobude druga stran doživi kot neprijetne, celo kot nadlegovanje. 

NIKOLI ne sklepajte, da so kakršni koli dotiki "s posebnim pomenom" zaželeni ali celo dovoljeni, tudi če ste že poskusili in druga stran ni protestirala. Mnogokrat so ljudje (žal) preveč sramežljivi ali celo šokirani, da bi vam kar koli rekli - ali odkorakali s plesišča, tudi če bi bil to pravi odziv. Po tihem pa si želijo, da se takšna izkušnja ne bi ponovila nikoli več. Če boste nekomu nenehno "težili" z nezaželenimi besedami ali dotiki, se vas bo zelo verjetno začel izogibati.

Moj nasvet je vedno bil: če vam je nekdo s plesne scene všeč in bi želeli nekaj več, bodite odrasli in ga/jo povabite na druženje zunaj plesne aktivnosti. Pijača, kino, večerja, sprehod, vikend izlet. Tako boste zelo kmalu ugotovili, ali tudi njega oz. njo mika več kot ples in prijateljsko plesno druženje. Vse ostalo lahko pripelje do zelo neprijetnih situacij ali celo do tega, da nekdo popolnoma neha plesati.

2. Razmislite o potencialnih posledicah

Včasih bo zaljubljenost trajala. Včasih ne bo. Če se spustite v romantične odnose na salsa/bachata/kizomba/tango ... sceni, vnaprej premislite, ali boste zmogli prenesti posledice tako same zveze kot njenega morebitnega razpada. 

Če boste z nekom skupaj, bo morda prisotno ljubosumje, nekateri drugi plesalci/plesalke se vas bodo morda začeli izogibati, širile se bodo govorice ... Če boste šli narazen, pa boste seveda v situaciji, ko boste to osebo še vedno redno videvali, vajini plesni prijatelji bodo še vedno skupni, morda jih boste morali gledati z nekom novim itd. 

Nekateri vse to zmorejo. Drugi pač ne. Vsekakor je dobro, da o morebitnih posledicah svojih potez razmislite vnaprej.

3. Ne pozabite, da je skupen hobi hkrati blagoslov in prekletstvo

Tole je morda napisano malo pesniško, a drži. :) Dejstvo je, da je skupni hobi lahko zelo pozitivna, lahko pa tudi zelo negativna stvar.

Potencialne pozitivne strani so seveda jasne. Plesni par bo lahko ogromno časa preživel skupaj ob dejavnosti, v kateri oba uživata. Lahko gresta na tečaj, delavnico, zabavo, festival. Zanimala vaju bodo ista potovanja, isti kraji, iste kulture. Skupaj se bosta učila in skupaj bosta premagovala različne izzive. Imela bosta skupne prijatelje in družbo. In predvsem bosta delila trenutke na plesišču - mnogi pravijo, da je ples s TISTO pravo osebo nekaj najboljšega na svetu.

Na drugi strani je lahko skupen hobi velik izziv. Kreganje v smislu 'ne vodiš me - ne slediš'. Ugotavljanje, kdo je s kom plesal predolgo ali preblizu. Včasih boleče vprašanje: "Ali sem jaz tvoj najljubši soplesalec/soplesalka?" Neskončno širjenje govoric. Tisti dnevi ali tedni, ko se ne razumeta najbolje in poskušata to skrivati na plesni sceni. Pomanjkanje časa zase. Razlike v tem, kako resno želi kdo plesati. Tisto, ko se celotna zveza ne vrti več okoli vaju, ampak okoli plesa. In še in še.

Skratka, ne glede na to, ali boste v zvezi s plesalcem/plesalko ali nekom, ki ne deli vašega hobija, se boste morali spopasti z določenimi ovirami. Samo zato, ker nekdo deli vašo ljubezen do plesa, ne pomeni, da bo zveza lahka.

Kakšne so vaše izkušnje s "plesnimi zvezami"? Ali ste za romantično povezovanje na plesišču? Se temu izogibate? Ste kakšno tovrstno zvezo doživeli, ste morda še v njej? Zapišite v komentar!

Komentarji

Priljubljene objave