Preskoči na glavno vsebino

Prikazano

Ali so dodatni koronski kilogrami težava?

Pa smo spet tu - v lockdownu. In nazaj so tudi vse težave, ki nas v tem obdobju spremljajo. Ta napis je nastal, ker sem v zadnjem času naletela na številne trditve, da nas dodatni kilogrami, pridobljeni v času "zaprtja" javnega življenja, ne rabijo skrbeti. In čeprav razumem sporočilo, da moramo biti v tem obdobju še posebej prijazni do sebe, se ne strinjam, da to pomeni, da se moramo zapustiti. Včasih je prijaznost do sebe prav to, da se potrudimo skrbeti za svoje telo. Vse več študij kaže, da je velik del prebivalcev po vsem svetu v času spomladanskega lockdowna pridobival težo.  Študija iz ZDA  je denimo ugotovila, da se je okoli 22 odstotkov odraslih v času covida-19 - po domače rečeno - zredilo za od 2,5 do 5 kilogramov. "Karantenskih 15" je izraz, ki se je v angleško govorečih deželah že dodobra prijel, ko je govora o karantenskem pridobivanju mase - gre sicer za 15 funtov (pound), kar je okoli 7 kilogramov. V Sloveniji so odmevne meritve  Fakultete za šport U

Darila za plesalce - 2019

Če ste eni tistih, ki z nakupovanjem prazničnih daril in pozornosti odlašate skoraj vse do zadnjega, berite naprej. V tem zapisu boste našli nekaj idej za darila za plesalce in plesne navdušence v vašem življenju, s katerimi lahko razveseljujete še letos.

Nakupovanje daril je lahko kdaj prava nočna mora. A spodaj boste našli kar nekaj idej - vsaj ena od njih bi morala zadovoljiti praktično vsakega plesalca ali plesalko, ki ga oz. jo želite obdariti. In v plesu velja, da so pogosto malenkosti prav tako cenjene kot večja darila, sploh z malo personalizacije. Zato pobrskajte med naslednjimi idejami in hitro v akcijo!


Plesna oprema

Na področju plesne opreme je vaša izbira cenovno skoraj neomejena. Od krtačke za ščetkanje podplatov plesnih čevljev (primer) in kreme za nego plesnih čevljev (primer) do vrečke za čevlje (primer), organizatorja za plesne potrebščine (primer), ščitnikov za kolena ali steklenice za vodo - ogromno izdelkov boste našli že v cenovnem razponu do 15 evrov.

Če imate namen za darilo zapraviti več denarja, seveda lahko posežete po športni torbi, nahrbtniku (primer), kozmetični torbici ali čem podobnem. Odlična ideja je tudi, da daste na "generično" športno opremo natisniti ime plesalca ali plesalke, ki mu predmet poklanjate (seveda so tu opcija še vezenje, graviranje in podobno). Navadna enobarvna torba za čevlje se tako lahko spremeni v personaliziran kos opreme, ki bo vsakemu plesalcu ali plesalki zagotovo v ponos in veselje.
 
Naj na tej točki dodam še, da osebno ne priporočam nakupovanja zelo specifične športne opreme, kot so denimo plesni čevlji. Razen če točno veste, da si vaš plesalec želi te in te čevlje in jih je že poskusil na nogi in mu ustrezajo. Vsekakor ni mogoče brez pomerjanja vedeti, kateri model je komu ne le všeč, ampak tudi prav in primeren za njegovo/njeno stopalo.

Plesna oblačila

Omenjala sem že personalizacijo. V tej luči je simpatično darilo vedno tudi navadna bombažna majica z napisom - lahko denimo napišete "salsera", "bachatero", lahko izberete kak zabaven motiv (primer), silhueto ali kaj motivacijskega/navdihujočega (primer). Omejuje vas le vaša domišljija. 
 
Če vsaj približno veste ali lahko uganete velikost, ki jo obdarovanec ali obdarovanka nosi, lahko izberete tudi šporno jopico oz. hoodie. Za plesalke so simpatično darilo lahko tudi gamaše.
 
Tudi v tem primeru velja, da se izogibajte nakupovanju zelo specifičnih izdelkov, denimo baletnih dresov, plesnih hlač ali podobnega. V tem primeru je namreč zelo pomembno, kakšni kroji, barve ipd. so nekomu všeč, pa tudi številka, ki jo nosi. Medtem pa pri kakšni širši jopici ali majici precej lažje "zadenete" oz. bo vašemu plesalcu/plesalki prej prav in tudi všeč.

Simpatično darilo so lahko tudi razni modni dodatki s plesnimi motivi, denimo šal (primer), kravata (primer), kravatna igla (primer) ali broška (primer). Za plesalke so odlično darilo tudi razni kosi nakita, denimo uhani, ogrlice in podobno.

Športna oprema

Če je vaš plesalec ali plesalka bolj resne sorte, verjetno tudi sicer v prostem času veliko "športa". V tem primeru mu ali ji lahko podarite različne kose športne opreme, denimo podlogo za vadbo, elastiko za krepitev moči (primer), masažni valj ali žogo za samomasažo, masažni valj za stopala (primer) in podobno.

Konkretno za plesalce lahko pridejo v poštev tudi razni bolj specifični šporni kosi, kot so trak za raztezanje (primer), ravnotežna plošča (primer) ali celo bosu polžoga (primer). Morda pa je smiselno vendarle pred nakupom takega bolj specifičnega izdelka potipati,  ali si obdarovanec kaj podobnega sploh želi.Tehnika

Tehnični izdelki so večinoma dražji (ne pa nujno) in bolj primerno darilo za mlajšo generacijo (tudi to ni vedno nujno dejstvo). Večini plesalcev bodo prav prišle kake športne slušalke, predvajalniki glasbe, prenosni zvočniki, bolj tehnično navdušeni pa bodo verjetno cenili tudi pametne zapestnice ali pametne ure, ki jim bodo pomagali šteti napravljene (plesne) korake, spremljati srčni utrip in podobno.

Osebno mi zelo prav pride tudi stojalo za fotoaparat oz. mobilni telefon, ki mi omogoča, da se brez težav posnamem med treningi, olajša tudi snemanje raznih plesnih delavnic in podobno.

Kozmetika

Predzadnji sklop v tem zapisu je posvečen raznim kozmetičnim izdelkom. Ti bodo morda bolj prav prišli ženskim obdarovankam, a boste tudi za moške lahko našli nekaj idej.

Za oba spola primerna darila so denimo izdelki za oblikovanje las, parfum (če poznate obdarovančev okus), za tekmovalne plesalce izdelki za teniranje (primer), razni vlažilni robčki ter krema za nego stopal.

Pri plesalkah običajno prav pridejo tudi razne malenkosti za lase (lasnice, elastike, mrežice), pa kozmetične torbice, kozmetična ogledala ter prenosna kozmetična lučka. Večina plesalk pa bo vesela tudi kakšnega ličila, denimo šminke ali kake simpatične svetleče senčke za oči.

Doživetja

Če raje kot izdelke podarjate doživetja in izkušnje, imate pri plesalcih prav tako veliko možnosti za razveseljevanje. Na eni strani so razna razvajanja, kot so masaža, fizioterapevtska obravnava, dan v termah in podobno. Od plesa utrujene mišice bodo gotovo hvaležne za tako darilo.


Če je vaša obdarovanka plesalka, ki se rada ureja, ji lahko kupite tudi bon za make-up pri profesionalcu. Tako bo na pomemben plesni dogodek ali tekmovanje lahko odšla še posebej lepo urejena. Odlično darilo za plesalke pa je tudi kakšna privat ura ličenja.

Morda pa veste za kak dogodek, ki se ga vaš plesalec ali plesalka želi udeležiti. V tem primeru mu ali ji lahko kupite vstopnico (denimo za plesni vikend, plesni festival, plesni večer ali podobno).

Nenazadnje pa bo večina plesalk in plesalcev cenila tudi karto za enomesečni tečaj ali za privat uro s svojim najljubšim plesnim učiteljem.

Nanizala sem le nekaj idej, seveda pa je na vas, da izberete tisto, kar bo na kožo pisano vašemu plesalcu ali plesalki. Veliko veselja ob obdarovanju vam želim!

Komentarji

Priljubljene objave