Preskoči na glavno vsebino

Prikazano

Can you get your splits in 30 days?

We all have different goals in life as dancers and as people. For many dancers, especially female, and active people in general, split is one of those goals. Some people just "have it", usually because they were training for it as kids and never really "lost" it. For others, it's a milestone that is really not that practical (well, there is a potential for impressive pictures :P) but just seem to be something that many of us want.

I won't dive a lot into why we want splits. Some people go for handstands, others want cartwheels, a 100 pushups or three minute planks. I am definitely in the "splits" section. Front splits, that is.

Intro - my splits history
Getting back into my front splits was my "lockdown" challenge during coronavirus pandemics. I had time, I didn't move as much as usual, so this seemed like a good thing to keep me moving.
I was never super flexible. As a kid, I don't really remember if I could do a split or not. Anywa…

10 počasnih salsa pesmi - za vajo

Učenje plesa terja veliiiiko vaje. Če ste se to jesen vpisali na tečaj salse in se šele spoznavate s prvimi koraki, ali pa morda iščete pesmi z umirjenim tempom za vajo zahtevnejših figur, boste spodaj našli 10 pesmi, ki so počasne in primerne za vajo.


Zelo počasen in melodično simpatičen komad, ki sicer govori o zavidanju in jezi, ki pa pevcu ne prideta do živega.

Romantičen komad s počasnim in jasnim tempom o najlepši noči na svetu, ki je pevec ne bo nikoli pozabil.

Pesem z angleškim romantičnim besedilom, ki ima kar nekaj zanimivih glasbenih poudarkov in "breakov". Odlična izbira torej za tiste, ki želijo morda vaditi muzikaličnost oz. interpretacijo glasbe ali razne "dipe" in trike.

Še en romantičen komad, ki opeva "njo". Gilberto Santa Rosa je zelo poznan in priljubljen ustvarjalec latinskoameriške glasbe, ta pesem pa je čudovit način, da se spoznate z njegovim glasom.


Ta pesem obstaja v zelo različnih verzijah, Oscar de Leon pa ponuja eno od variant, ki je zelo privlačna za začetnike.

Ritmično zelo bogata pesem s solističnimi instrumentalnimi vložki, ki med drugim omogoča urjenje ušesa v muzikaličnosti in prepoznavanju različnih sestavnih delov klasičnih salsa komadov.

Ena od skladb novejšega datuma (iz leta 2018). Jimmy Bosch je slaven glasbenik, trobentač in skladatelj, ki je poskrbel za marsikaterega od klasičnih salsa hitov. Tale je en novejših, pri katerem je sodeloval in ki je hitro osvojil plesišča po vsem svetu.

Nekaj za ljubitelje bolj komercialnih ritmov. Shakira je v sodelovanju poskrbela za simpatičen komad z zmernim in jasnim tempom. Kdo od bolj "pravovernih" salsa navdušencev bi morda zavihal nos, a vendarle gre za pesem, ki marsikoga spodbudi, da zamiga z boki.


 Ali je sploh kak seznam salsa pesmi lahko popoln brez velikanov Celie Cruz in Tita Puenteja? Tako, tule ju imate.

In za desetko še en velikan latinskoameriške glasbe, tudi izvajalec številnih pop hitov - tokrat vam ponujam Cambio de Piel, še eno v vrsti romantičnih počasnih salsa tempov v prepoznavnem Marcovem stilu.
 
In kateri so vaši najljubši komadi, na katere najraje plešete oz. vadite? Dodajte jih v komentar in navdihnite še druge plesalce in plesalke. Najbolj pomembna za plesni napredek je pač vaja. In z dobro glasbo ure na plesišču minejo precej hitreje. :)


Komentarji

Priljubljene objave