Preskoči na glavno vsebino

Prikazano

Ali so dodatni koronski kilogrami težava?

Pa smo spet tu - v lockdownu. In nazaj so tudi vse težave, ki nas v tem obdobju spremljajo. Ta napis je nastal, ker sem v zadnjem času naletela na številne trditve, da nas dodatni kilogrami, pridobljeni v času "zaprtja" javnega življenja, ne rabijo skrbeti. In čeprav razumem sporočilo, da moramo biti v tem obdobju še posebej prijazni do sebe, se ne strinjam, da to pomeni, da se moramo zapustiti. Včasih je prijaznost do sebe prav to, da se potrudimo skrbeti za svoje telo. Vse več študij kaže, da je velik del prebivalcev po vsem svetu v času spomladanskega lockdowna pridobival težo.  Študija iz ZDA  je denimo ugotovila, da se je okoli 22 odstotkov odraslih v času covida-19 - po domače rečeno - zredilo za od 2,5 do 5 kilogramov. "Karantenskih 15" je izraz, ki se je v angleško govorečih deželah že dodobra prijel, ko je govora o karantenskem pridobivanju mase - gre sicer za 15 funtov (pound), kar je okoli 7 kilogramov. V Sloveniji so odmevne meritve  Fakultete za šport U

Kje se poleti pleše v Ljubljani

Ljubljančane in obiskovalce prestolnice plesne šole tudi letos razvajajo s številnimi poletnimi žuri na prostem. Nekaj idej, kam se lahko greste zavrtet pod zvezde, najdete v nadaljevanju.


Ponedeljek: Sensual 100% Latin Dance

Čudovito okolje na obrobju Ljubljane, tik ob Ljubljanici na Špici vabi sensualce vsak ponedeljek. Bachata in kizomba dogodek z DJ Panchitom. Več informacij najdete na Facebooku. V primeru slabega vremena je dogodek odpovedan.   

Torek: Open Air Latino Party; Balerina Caffee & Fun (občasno sensual party)

Organizatorji na Open Air Latino Paryjih obljubljajo salso, reggaeton, bachato in kizombo. Včasih latino zamenjajo s Sensual Partyji. DJ-ja sta med drugim DJ Bashi in DJ Roberto Trigona. Prihajajoče dogodke za vsak teden najlažje najdete na Facebook spletni strani Balerine. 

Sreda: Open Air Diamant Party

Dancefloor plesalce ob sredah vabi v BTC, kjer imajo plesišče urejeno pred vhodom v trgovski center. Ta nudi tudi nekaj strehe in s tem kritja za primer manjših padavin. DJ-ji so praviloma Dancefloorjevi "domači" - DJ Mark, DJ Rocco Loco, DJ Morena. Na dogodku so prisotni Dancefloorjevi učitelji, ki pripravljajo tudi različne animacije. Več informacij najdete na Facebooku tukaj.

Sreda: Bachata Summer Nights Ljubljana

Ljubitelji bachate se lahko ob sredah stiskate v čudovitem okolju parka Tivoli oz. natačneje Čolnarne. Plesišče pod streho prenese tudi nekaj padavin. DJ-ji so različni, dogodek pa popestrijo delavnice, nastopi in še kaj. Dodatne informacije boste našli na spletni strani organizatorja, to je Atrevete Bachata Festival.

Četrtek: Plato Salsa Party

Dolgoletna poletna klasika in ena najbolj obiskanih poletnih salsa zabav v prestolnici. Vsak teden se pleše v središču mesta, pred kavarno Plato na trgu Ajdovščina. Organizator sodeluje z več plesnimi šolami in DJ-ji, tako da so zabave obarvane zelo različno - kdaj bolj kubansko, kdaj bolj linijsko, kdaj sensual ... če ste izbirčni, preverite podrobnosti za posamičen teden vnaprej na tem naslovu.

 Četrtek: Noche de Cuba

Kubanska salsa zabava v organizaciji plesne šole Cubana Ljubljana. Odvija se v nakupovalnem središču BTC z DJ Timbasada in prijatelji. Pripravljajo animacije in brezplačne plesne delavnice. Preverite jih tukaj

Petek: Summer KIZZ Nights

Sicer redni letni dogodek, ki se poleti prelevi v open air različico. Skupaj z brezplačnimi delavnicami in DJ PandaKizz. V drugi polovici julija dogodka sicer ne bo, naslednjič vas pričakujejo 2. avgusta - dogodek najdete na tej povezavi.

To je le nekaj zabav, tistih, ki se načeloma dogajajo na tedenski ravni. K temu seveda pridejo še razni "izredni" dogodki, vikend festivali in podobno.

Kam greste vi najraje plesat? Veste za kak reden poletni žur, ki ga nisem navedla? Sporočite mi to v komentarju! 

Komentarji

Priljubljene objave