Preskoči na glavno vsebino

Prikazano

Magna Gopal Spin Technique 1 review

Coronavirus pandemics gave us all a bit more time to try out different things that are available out there online. I personally tried a ton (!!!) of things and it might be valuable to some of you to hear my personal review if you are looking for good programes or trying to decide if you should go for something specific.
So the first thing I'm reviewing is Magna Gopal's Mpowered Spin Technique 1 (for Men and Women). You can find the course here. You can choose between "on1" and "on2" version - however I believe this will only matter at the very end. Anyway, I got the "on2" version.
Also available is the course with live coaching, which I didn't try, so I cannot comment on that.

The regular price of the course when I was buying it was 149 US dollars, but it was reduced to 50 US dollars (plus tax) to support dancers due to coronavirus. I paid for the course myself.
I decided to try out this course because as a teacher I am always looking for ways to …

Vaje za močna stopala in gležnje

Po odličnem odzivu na tri vaje za boljšo artikulacijo stopal Resno plesno nadaljuje s serijo vaj za boljšo "bazo" - tokrat so vaje namenjene predvsem krepitvi mišic v stopalih ter mečih - te so "odgovorne" tudi za vaš gleženj.

1. VAJA: Dvigi na prste na stopnički
 

Dvigov na prste (v bistvu blazinice) pri plesalcih praktično ni nikoli preveč. :) Ne glede na zvrst plesa se moramo pogosto povzpeti na blazinice in tam tudi ostati - vsekakor to velja za vse obrate, sicer pa je sposobnost ohranjanja teže na blazinicah še posebej pomembna za plesalke, ki plešejo/plešemo v visokih petah. Prva predlagana vaja so "klasični" dvigi na prste/blazinice, ki pa jih izvajamo na stopnički - s tem se izognemo "padanju" na pete in bolje nadzorujemo pot tako navzgor kot navzdol.

Dvigi na blazinice vam bodo pomagali okrepiti mišice v stopalih in spodnjem delu nog. Hkrati vam bodo pomagali najti "center" oziroma položaj telesa, v katerem lahko zadržite položaj na blazinicah.

V začetku se lahko ob dvigih oprete na steno, stol itd. Sčasoma pa poskusite oporo opustiti in res razmislite, če oz. zakaj vas "meče" oziroma kako popraviti svojo držo, da boste lahko zadržali svoj položaj v vseh fazah dviga in spusta.

2. VAJA: Dvigi na prste z žogo

 
 
Omenjena vaja je zelo podobna prvi, vendar pa pri njej še posebej pazimo na to, da je naša teža na notranjem delu stopala oziroma da naši gležnji težijo en proti drugemu. S tem izboljšamo stabilnost in preprečimo zvine, še posebej ko plešemo v visokih petah.

Cilj vaje je preprost: dvigi in spusti, ne da bi žoga padla na tla. Namesto žoge lahko uporabite tudi kak drug predmet, denimo zvito brisačo, joga kocko ali kaj podobnega.

3. VAJA: Odmik gležnja
 


To vajo boste najlažje izvajali z elastičnim trakom, improvizirate pa lahko tudi s kako drugo raztegljivo tkanino. Vajo izvedete tako, da spodnji del stopala (okoli blazinic) ovijete v elastiko, prosta konca naj bosta obrnjena proti notranjemu delu noge, da torej elastika gleženj vleče na notranjo stran. Iz tega položaja stopalo odmikajte navzven. Gib ne rabi biti velik, lahko gre samo za par centimetrov oziroma zgolj toliko, da se mišice aktivirajo. Ta vaja prinaša večjo moč gležnja in s tem boljši nadzor ter več varnosti, sploh pri plesu v petkah.


Ste morda poskušali redno izvajati katere od predlaganih vaj? Kakšna je vaša izkušnja, opažate kaj napredka ali sprememb? Vabljeni, da svoje izkušnje zapišete v komentar!

Komentarji

Priljubljene objave