Preskoči na glavno vsebino

Prikazano

Ali so dodatni koronski kilogrami težava?

Pa smo spet tu - v lockdownu. In nazaj so tudi vse težave, ki nas v tem obdobju spremljajo. Ta napis je nastal, ker sem v zadnjem času naletela na številne trditve, da nas dodatni kilogrami, pridobljeni v času "zaprtja" javnega življenja, ne rabijo skrbeti. In čeprav razumem sporočilo, da moramo biti v tem obdobju še posebej prijazni do sebe, se ne strinjam, da to pomeni, da se moramo zapustiti. Včasih je prijaznost do sebe prav to, da se potrudimo skrbeti za svoje telo. Vse več študij kaže, da je velik del prebivalcev po vsem svetu v času spomladanskega lockdowna pridobival težo.  Študija iz ZDA  je denimo ugotovila, da se je okoli 22 odstotkov odraslih v času covida-19 - po domače rečeno - zredilo za od 2,5 do 5 kilogramov. "Karantenskih 15" je izraz, ki se je v angleško govorečih deželah že dodobra prijel, ko je govora o karantenskem pridobivanju mase - gre sicer za 15 funtov (pound), kar je okoli 7 kilogramov. V Sloveniji so odmevne meritve  Fakultete za šport U

Kako do več plesov?

Obstajajo plesalke in plesalci, ki plešejo celo noč. Obstajajo tudi taki, ki gredo domov iz zabav z dolgim nosom in občutkom, da se niso naplesali. Bi radi plesali več? Nekaj nasvetov, kako to doseči, najdete spodaj.

1. Opustite tradicionalno razumevanje "moške" in "ženske" vloge

Če bi radi plesali več, boste včasih morali "požreti" svoja načela. To še posebej velja za plesalke, ki rade trdijo, da mora na ples povabiti moški.

Seveda vsakemu od nas laska, če smo povabljeni na ples, ne glede na spol. Tradicionalno pomanjkanje moških na plesišču pa pomeni, da včasih plesalec, tudi če bo hotel povabiti ravno vas, niti ne bo uspel pristopiti, če bodo do njega ves čas prej pristopale druge plesalke.

Ne zagovarjam agresivnega čakanja na robu plesišča in "puljenja" za plesalce ali plesalke. A vendarle, če bi radi plesali, naj vam ne bo težko povabiti. Bi raje plesali ali imeli prav? ;)


2. Pokažite, da želite plesati

Vedno mi je zanimivo opazovati, kako že na tečajih plesalke in plesalci brez para (ko čakajo na menjavo) prek neke nevidne sile gravitirajo en proti drugemu. Podobno je na zabavah.

Seveda je razumljivo, da v času, ko ne plešete, klepetate z drugimi. A vendar morate vedeti, da če boste zatopljeni v pogovor ali če boste stali v večji skupini, večina ljudi ne bo upala pristopiti do vas in vas povabiti na ples.

Če bi radi plesali, stojte blizu plesišča in se s telesom obrnite proti plesišču. S tem boste drugim pokazali, da želite plesati, in si povečali možnosti za povabilo na ples.

3. Spoznajte čim več ljudi

Neštetokrat se mi je že zgodilo, da sem koga redno srečevala na dogodkih, pa ni nikoli plesal z mano. Dokler se po kakem naključju ali prek znanca nisva zapletla v pogovor. In po tistem kar naenkrat - vabilo na ples.

Včasih se morajo ljudje samo prepričati, da ste zabavni in dostopni. Če z nekom vzpostavite dobro energijo v pogovoru, lahko podobno pričakujete tudi na plesišču. In seveda boste tudi vi lažje na ples povabili nekoga, ki ga že poznate iz klepeta.

Torej se na zabavah ne držite slepo svojih prijateljev, pojdite kdaj sami do šanka, plesalke pojdite pogumno same do toalete ;), postojte kdaj sami ob plesišču, pristopite do koga novega. 

In to seveda ne velja le za nasprotni spol. Bodite odprti do vseh ljudi, nikoli ne veste, kdaj vas kdo predstavi svojemu prijatelju, prijateljici ali celo večjemu krogu ljudi. Enostavno širite svoja družabna obzorja in boste videli, kam vas to pripelje. :)


4. Bodite prijazni

Ne le do tistih, ki jih poznate, ne le do tistih, ki bi jih želeli poznati, ampak do vseh, tudi do neznancev. 

Ko pridete na zabavo, se nasmehnite neznancem. Ko plešete s kom, tudi če ga ne poznate in je morda začetnik, bodite prijazni in nasmejani. Uživajte na plesišču in namenite vso pozornost svojemu soplesalcu/soplesalki.

Zakaj? Prvič, ker ljudje opazujejo. In drugič, ker ljudje govorijo. Vaš sloves se bo hitro razširil, dober ali slab.


5. Popazite na svoj videz

Ta nasvet morda zveni plehko, a je izrednega pomena, še posebej v situacijah, ko vas nihče ne pozna, denimo da greste na festival ali zabavo v tujino. 

Dejstvo je, da z enega konca plesišča na drugega ne moremo ocenjevati karakterja neke osebe. Ocenimo pa njen videz.

Pri tem ne želim namigovati, da plesalke oblecite najkrajše krilo ali da plesalci nujno oblečite srajco in odprite najmanj tri gumbe. Oblecite tisto, v čemer se počutite dobro.

A pazite, da ste videti "plesno". Veliki kosi nakita na plesalki bodo denimo lahko "odgnali" plesalce, ki bodo ocenili, da vas bodo z vsem okrasjem težko vodili. Plesalke bodo verjetno manj rade plesale s plesalcem, ki bo imel povsem premočeno majico. Obujte tudi plesu primerne čevlje, da bodo plesalci zgolj ošvrknili vaša stopala in rekli - aha, ta pa pleše in ni prišel/prišla le gledat. (In ne, plesalke, s tem ne mislim 10-centimetrskih pet! Mislim plesu primerne čevlje, takšne ali drugačne. ;))

Če boste videti "plesno", boste za neznance predstavljali manjše "tveganje" in boste povečali možnost, da vas povabijo na ples.


BONUS

Pogosto slišim plesalke, ki se pritožujejo nad "taktiko" nekaterih "konkurentk" - obleče mini krilo ali globok dekolte in pleše vso noč. Svet je tako nepravičen, ne?

Pa vendar - zakaj bi kdo hotel igrati na te atribute? Kakšne "plesalce" to pritegne? Ali res želite takšno pozornost?

Enkrat sem že napisala - pleši in pusti plesati. Enako v tem primeru. Če dobijo druge plesalke več plesov na račun svojih fizičnih atributov, pa kaj! Če boste nadgrajevale svoj ples, če boste družabne in odprte, boste tudi ve prej ali slej nabrale svoj krog plesalcev, ki bodo uživali v trenutkih z vami - in to ne zaradi dekolteja, ampak zaradi vaše osebnosti in fizičnih sposobnosti. ;) In to je, verjemite mi, veliko, veliko bolje.


Komentarji

Priljubljene objave