Preskoči na glavno vsebino

Prikazano

Magna Gopal Spin Technique 1 review

Coronavirus pandemics gave us all a bit more time to try out different things that are available out there online. I personally tried a ton (!!!) of things and it might be valuable to some of you to hear my personal review if you are looking for good programes or trying to decide if you should go for something specific.
So the first thing I'm reviewing is Magna Gopal's Mpowered Spin Technique 1 (for Men and Women). You can find the course here. You can choose between "on1" and "on2" version - however I believe this will only matter at the very end. Anyway, I got the "on2" version.
Also available is the course with live coaching, which I didn't try, so I cannot comment on that.

The regular price of the course when I was buying it was 149 US dollars, but it was reduced to 50 US dollars (plus tax) to support dancers due to coronavirus. I paid for the course myself.
I decided to try out this course because as a teacher I am always looking for ways to …

Flirtanje na plesišču

Tudi vi razmišljate o tem, da bi se vpisali na plesni tečaj, ker bi želeli spoznati nove ljudi in med njimi morda tudi potencialnega življenjskega sopotnika/sopotnico? To seveda ni nemogoče, niti ni redko, a vendarle berite dalje.

Ples je zelo družabna aktivnost, prek katere lahko v kratkem času spoznate veliko novih ljudi. Športno dejavnost spremljajo preplesani večeri, vikendi, noči ... in tako ni čudno, da ples marsikomu "zmeša glavo".

Pa vendarle ne dovolite, da vam jo zmeša preveč. Komu zna biti namreč vaše dvorjenje neprijetno, nadležno ali celo še več - gre lahko za nadlegovanje. Zato velja nekaj opozoril.


1. Ples brez skritih namenov

Kadar nekoga povabite na ples, ne imejte v glavi svojih skritih namenov. Seveda lahko ples skozi zgodovino vidimo (tudi) kot paritveni obred, a hkrati se spomnite, da lahko plešete tudi s svojo mamo oz. očetom, bratom in sestro.

Torej če nekoga ne poznate oz. niste že prej navezali stika, ki kaže na obojestransko željo po raziskovanju "nečesa več", se vzdržite pretiranega flirtanja in naj bo vaš namen zgolj - ples. Odlično povezavo in energijo lahko dosežete tudi brez zapeljivih pogledov in potencialno spornih dotikov.

Večina plesalk in plesalcev pleše, ker jih zanima ples! Spoštujte to. Nekaj igrivega spogledovanja kot način komunikacije na plesišču seveda ne škodi. A pazite, da ne boste vsiljivi, predvsem v fizičnem smislu.

2. Zadržano z dotiki

Morda ste tik pred odhodom na zabavo gledali video svojega najljubšega bachata para. Ali kake vroče kizomba dvojice. In komaj čakate, da podobne vroče prizore poustvarite sami.

Ampak ustavite konje. Pari, ki jih gledate in se navdušeno božajo po vratu, stiskajo boke in z rokami drsijo vsevprek, so pogosto pari tudi v zasebnem življenju. Ob tem pa tudi velja staro pravilo, da se s**s prodaja, zato bo veliko profesionalnih parov za video posnetke "kemijo" zaigralo, seveda s privolitvijo vseh sodelujočih.

Torej ne, ne posnemajte profesionalcev. Ali drugih parov, ki jih vidite na plesišču. Ne poznate njihove zgodovine in njihovega odnosa. Če nekoga dobro poznate in veste, da ga oz. je vroči dotiki ne motijo ali so mu/ji celo všeč, si seveda lahko daste duška. Sicer pa še vedno velja, da lahko odličen ples ustvarite tudi v klasični plesni drži.


3. Ustvarjanje povezave

Marsikje slišim, da je fizična bližina v plesu izraz "povezave", ki jo plesalec in plesalka skušata vzpostaviti v plesu. Tukaj se do določene mere strinjam, a pazite na dve stvari: da bo ta povezava vedno odražala tudi karakter glasbe ter da bo zaželena na obeh straneh.

Tako je denimo v bachati v trenutku, ko se ritem ustavi, smiselno ustaviti tudi korake in se morda bolj stisniti. Salsa romantica kliče k bolj romantičnemu, zapeljivemu plesu kot salsa dura. Tarraxinha ... no. :)

A tudi če vam glasba narekuje umirjanje, plesni partner pa ni videti navdušen nad fizično bližino, se je vzdržite. Na silo ne boste nikoli dosegli povezave.

Ne pozabite, da je povezava med plesalcema predvsem posledica njune pozornosti. Lahko ste z nekom "zlimani", pa ta nekdo še vedno čez vašo ramo gleda druge pare in ugotavlja, s kom želi plesati naslednji ples. In povezave seveda ni.

Na drugi strani ste lahko z nekom v odprti drži, a če se ta oseba odziva na vaše najmanjše gibe, položaj telesa, se nasmehne, ko se nasmehnete vi, je povezava vzpostavljena in je ples užitek.

 

4. Zmenek?

Vam je kdo na plesni sceni všeč, pa niste prepričani, kako čuti on ali ona? Najlažje boste to ugotovili, če skušate navezati stike zunaj plesnih dogodkov. Povabite objekt zanimanja na pijačo pred žurom ali v kino na ogled filma. Omenite, da želite na ta ali oni koncert. Če bo simpatija izrazila interes za druženje tudi zunaj plesnega parketa, ste na dobri poti, da kmalu ugotovite, ali se iz tega lahko razvije "kaj več".

Nikakor pa si ne delajte utvar, da imate "nekaj" s človekom, ki ga poznate le s plesišča. Če nekdo z vami pleše in nikoli ne izrazi interesa po tem, da bi se družil tudi sicer, ga ali jo verjetno zanima zgolj to - ples.

Na koncu koncev seveda velja, da je v primeru, da gre za dve odrasli osebi, dovoljeno vse, s čimer se obe (osebi) strinjata. Ne gre za to, da bi želela moralizirati ali komu preprečevati romance in ljubezni, ki so seveda del življenja. Vseeno pa pazite, da s svojo vnemo ne ubijete ljubezni, ki jo nekdo čuti do - plesa.

Komentarji

Priljubljene objave