Preskoči na glavno vsebino

Prikazano

Magna Gopal Spin Technique 1 review

Coronavirus pandemics gave us all a bit more time to try out different things that are available out there online. I personally tried a ton (!!!) of things and it might be valuable to some of you to hear my personal review if you are looking for good programes or trying to decide if you should go for something specific.
So the first thing I'm reviewing is Magna Gopal's Mpowered Spin Technique 1 (for Men and Women). You can find the course here. You can choose between "on1" and "on2" version - however I believe this will only matter at the very end. Anyway, I got the "on2" version.
Also available is the course with live coaching, which I didn't try, so I cannot comment on that.

The regular price of the course when I was buying it was 149 US dollars, but it was reduced to 50 US dollars (plus tax) to support dancers due to coronavirus. I paid for the course myself.
I decided to try out this course because as a teacher I am always looking for ways to …

Tri NE in tri DA - plesalke

Kot obljubljeno danes nadaljujem s tri NE in tri DA, tokrat za plesalke oz. vse tiste, ki nastopajo v vlogi sledečega (follower). Pa poglejmo.

PLESALKE - TRIKRAT NE

Styling nad vse

Ta verjetno nikogar ne preseneča. Ena najbolj nadležnih navad plesalk je "styling za vsako ceno". Tudi če to pomeni, da potolče pare okoli sebe. Tudi če to pomeni, da potolče svojega partnerja. Tudi če to pomeni, da ne sledi. Plesalka, ki daje stylingu prednost pred povezavo s plesalcem, naj raje pleše - sama.


Nezainteresirana princesa

Nekatere plesalke nerade plešejo z določenimi plesalci, na primer začetniki, in to rade pokažejo. Gledajo naokoli, zavijajo z očmi in jim je na splošno vse videti odveč. Če z nekom ne želite plesati, raje zavrnite povabilo na ples in pustite plesalcu, da naslednje štiri minute uživa z nekom, ki bo pripravljen deliti del sebe. Sicer pa velja, da vas lahko prijaznost pripelje zelo daleč. Bodite sočutne in občutljive soplesalke in ne pozabite, da je nasproti vas človeško bitje. Tudi če ni popoln plesalec. Vsi smo se nekoč učili, ne?

Klepetulja

Plesišče ni kraj za razpravo. Od kod si? Že dolgo plešeš? Uf, danes pa je res vroče tukaj. Kam pa hodiš na tečaje? Vse to razčistite ob šanku. Ali vsaj ob robu plesišča. Na plesišču pa prisluhnite glasbi in se posvetite govorici telesa.


PLESALKE - TRIKRAT DA

Prostorsko zavedanje

Plesalci bodo cenili, če bo plesalka pazila na prostor, ki ga s koraki zavzema. Načeloma velja, da mora plesalec paziti, da plesalke s figurami ne pošilja v druge pare. Pa vendar je včasih plesalec nemočen, če se plesalka veselo podaja na "sosednji teren". Njeno prostorsko zavedanje in pozornost na druge na plesišču bosta tudi njemu močno olajšala življenje.

Samostoječa

Plesalka mora prevzemati odgovornost za svojo težo, v vsakem trenutku. To na primer pomeni, da pazi, koliko spije. 😉 Pa recimo, da se sama ne meče v "dipe". Manj ekstremni primer so obrati ali figure, v katerih se nekatere plesalke rade "obesijo" na plesalca. Res je, tukaj mora svoj del odigrati tudi plesalec, ki zahtevnost figur prilagodi njenemu znanju in (trenutnim) sposobnostim. Vendar je za dober ples nujno, da je plesalka sposobna stati na svojih nogah.

 
Pripravljena soustvarjati 

To se navezuje na "nezainteresirano princeso", ob tem pa gre še malo dlje. Plesalka, s katero bodo plesalci uživali na plesišču, bo zainteresirana za ples, pozorna in bo dodala svoj del v vzpostavljanju skupne dinamike in povezave. Od izvedbe figur, interpretacije glasbe do energije med partnerjema, njen del je nepogrešljiv pri ustvarjanju magije na plesišču. Plesalci bodo cenili plesalko, ki se bo bolj posvečala njim in plesu kot popravljanju obleke, preverjanju, kdo jo gleda in kako bo videti (styling). 

Kaj pa menite plesalci? Sem kaj izpustila? Zapišite v komentar! 

In mimogrede, če ste zamudili 3x ne in 3x da za plesalce, klik klik tukaj.

Komentarji

Priljubljene objave