Preskoči na glavno vsebino

Prikazano

Can you get your splits in 30 days?

We all have different goals in life as dancers and as people. For many dancers, especially female, and active people in general, split is one of those goals. Some people just "have it", usually because they were training for it as kids and never really "lost" it. For others, it's a milestone that is really not that practical (well, there is a potential for impressive pictures :P) but just seem to be something that many of us want.

I won't dive a lot into why we want splits. Some people go for handstands, others want cartwheels, a 100 pushups or three minute planks. I am definitely in the "splits" section. Front splits, that is.

Intro - my splits history
Getting back into my front splits was my "lockdown" challenge during coronavirus pandemics. I had time, I didn't move as much as usual, so this seemed like a good thing to keep me moving.
I was never super flexible. As a kid, I don't really remember if I could do a split or not. Anywa…

Tri NE in tri DA - plesalke

Kot obljubljeno danes nadaljujem s tri NE in tri DA, tokrat za plesalke oz. vse tiste, ki nastopajo v vlogi sledečega (follower). Pa poglejmo.

PLESALKE - TRIKRAT NE

Styling nad vse

Ta verjetno nikogar ne preseneča. Ena najbolj nadležnih navad plesalk je "styling za vsako ceno". Tudi če to pomeni, da potolče pare okoli sebe. Tudi če to pomeni, da potolče svojega partnerja. Tudi če to pomeni, da ne sledi. Plesalka, ki daje stylingu prednost pred povezavo s plesalcem, naj raje pleše - sama.


Nezainteresirana princesa

Nekatere plesalke nerade plešejo z določenimi plesalci, na primer začetniki, in to rade pokažejo. Gledajo naokoli, zavijajo z očmi in jim je na splošno vse videti odveč. Če z nekom ne želite plesati, raje zavrnite povabilo na ples in pustite plesalcu, da naslednje štiri minute uživa z nekom, ki bo pripravljen deliti del sebe. Sicer pa velja, da vas lahko prijaznost pripelje zelo daleč. Bodite sočutne in občutljive soplesalke in ne pozabite, da je nasproti vas človeško bitje. Tudi če ni popoln plesalec. Vsi smo se nekoč učili, ne?

Klepetulja

Plesišče ni kraj za razpravo. Od kod si? Že dolgo plešeš? Uf, danes pa je res vroče tukaj. Kam pa hodiš na tečaje? Vse to razčistite ob šanku. Ali vsaj ob robu plesišča. Na plesišču pa prisluhnite glasbi in se posvetite govorici telesa.


PLESALKE - TRIKRAT DA

Prostorsko zavedanje

Plesalci bodo cenili, če bo plesalka pazila na prostor, ki ga s koraki zavzema. Načeloma velja, da mora plesalec paziti, da plesalke s figurami ne pošilja v druge pare. Pa vendar je včasih plesalec nemočen, če se plesalka veselo podaja na "sosednji teren". Njeno prostorsko zavedanje in pozornost na druge na plesišču bosta tudi njemu močno olajšala življenje.

Samostoječa

Plesalka mora prevzemati odgovornost za svojo težo, v vsakem trenutku. To na primer pomeni, da pazi, koliko spije. 😉 Pa recimo, da se sama ne meče v "dipe". Manj ekstremni primer so obrati ali figure, v katerih se nekatere plesalke rade "obesijo" na plesalca. Res je, tukaj mora svoj del odigrati tudi plesalec, ki zahtevnost figur prilagodi njenemu znanju in (trenutnim) sposobnostim. Vendar je za dober ples nujno, da je plesalka sposobna stati na svojih nogah.

 
Pripravljena soustvarjati 

To se navezuje na "nezainteresirano princeso", ob tem pa gre še malo dlje. Plesalka, s katero bodo plesalci uživali na plesišču, bo zainteresirana za ples, pozorna in bo dodala svoj del v vzpostavljanju skupne dinamike in povezave. Od izvedbe figur, interpretacije glasbe do energije med partnerjema, njen del je nepogrešljiv pri ustvarjanju magije na plesišču. Plesalci bodo cenili plesalko, ki se bo bolj posvečala njim in plesu kot popravljanju obleke, preverjanju, kdo jo gleda in kako bo videti (styling). 

Kaj pa menite plesalci? Sem kaj izpustila? Zapišite v komentar! 

In mimogrede, če ste zamudili 3x ne in 3x da za plesalce, klik klik tukaj.

Komentarji

Priljubljene objave