Preskoči na glavno vsebino

Prikazano

Magna Gopal Spin Technique 1 review

Coronavirus pandemics gave us all a bit more time to try out different things that are available out there online. I personally tried a ton (!!!) of things and it might be valuable to some of you to hear my personal review if you are looking for good programes or trying to decide if you should go for something specific.
So the first thing I'm reviewing is Magna Gopal's Mpowered Spin Technique 1 (for Men and Women). You can find the course here. You can choose between "on1" and "on2" version - however I believe this will only matter at the very end. Anyway, I got the "on2" version.
Also available is the course with live coaching, which I didn't try, so I cannot comment on that.

The regular price of the course when I was buying it was 149 US dollars, but it was reduced to 50 US dollars (plus tax) to support dancers due to coronavirus. I paid for the course myself.
I decided to try out this course because as a teacher I am always looking for ways to …

Kako izbrati plesno šolo

Septembra gremo v šolo. Plesno šolo, seveda. Kako izbrati pravo zase? V nadaljevanju najdeš nekaj nasvetov. 

1. Preveri lokacijo in urnik

Tvoja plesna ljubezen verjetno ne bo dolgo trajala, če bo tečaj potekal ob zate neprimernih urah ali ti lokacija nikakor ne bo ustrezala. Pri tem mora seveda vsak upoštevati svoje izhodišče - problem bi denimo nastal, če bi se na tečaje vozil z avtom, plesna šola pa nima parkirnih mest. Ali če nameravaš uporabljati javni prevoz, pa pri določeni plesni šoli ni avtobusnih linij.

Pomemben je seveda tudi urnik. Če tečaj poteka zelo zgodaj, tebi pa se služba rada zavleče, ali pa poteka zelo pozno, ti pa običajno ob osmih zvečer že dremaš na kavču, boš verjetno prej ali slej obupal.

2. Spoznaj učitelja

Plesni učitelj je oseba, ki bo pomembno vplivala na tvoje plesno znanje in ljubezen do plesa na srednji rok. Na začetku je vse novo in vznemirljivo in morda ne boš niti opazil kakih podrobnosti, povezanih z načinom poučevanja ali interakcije. Kasneje pa boš morda ugotavljal, da ne dobivaš pravega znanja ali da ti gre učitelj enostavno "na živce".


Da bi se temu izognil, kar se da preveri učitelja vnaprej. Preglej uradne predstavitve na spletnih straneh šole, preveri njegovo oz. njeno strokovno plesno izobrazbo in reference, na spletnih družbenih omrežjih skušaj dobiti občutek, kakšna je ta oseba in kaj mu oz. ji je v zvezi s plesom pomembno. In seveda - če je le mogoče - pridobi mnenja drugih plesalk in plesalcev.

Najbolje je seveda tudi, da učitelja "sprobaš" v praksi. Večina plesnih šol pripravlja dneve odprtih vrat ali pa omogočajo brezplačen prvi obisk tudi čez leto. Tudi če te ponudbe plesna šola ne oglašuje, vprašaj.

Nenazadnje pa morda lahko tudi pocukaš učitelja za rokav, na hodniku plesne šole ali na žuru, in skozi klepet ugotoviš, ali ti je oseba zanimiva in ali se tvoja plesna vizija ujema z njeno.

In morda še opozorilo: najboljši plesalci niso vedno tudi najboljši učitelji.
3. Obišči prostore

Poglej, če so prostori plesne šole primerni - kakšna so tla, ozvočenje, imajo ogledala, klimo, kako so urejene garderobe in toaleta? Ni treba, da je plesna šola moderno in drago opremljena, pomembnejše je vzdušje in skrbnost, ki jo svojemu poslu namenjajo menedžerji in učitelji.

4. Preveri ceno in pogoje

Moram sploh kaj dodati? Seveda mora biti cena takšna, da bo tvojemu žepu dosegljiva vsaj srednjeročno. Absolutno preveri tudi razne "bonbončke", kot so brezplačni vstopi na zabave, popusti pri različnih ponudnikih drugih storitev in podobno.
5. Izhajaj iz sebe

Vsak ima svoje preference. Nekateri bi se raje učili v manjših skupinah, da jih lahko učitelj bolj vidi in popravlja, drugi si želijo predvsem spoznavanja novih ljudi in jim je zato želja kar se da veliko "sošolcev". Nekateri bi se radi bolj zabavali, drugi bolj resno učili. Nekateri bi radi po tečaju še posedeli v prostorih plesne šole ob pijači, drugim je za to malo mar.


Premisli torej o svojem idealnem plesnem tečaju. Nato pa preveri, katera šola ti ga ponuja.

In mimogrede, ponudbe je veliko. Zato se ne zadovolji prehitro. :)

Sem kaj pozabila? Spomni me v komentarju. ;)

Komentarji

Priljubljene objave